вторник, 24 януари 2012 г.

Публикуван е списък на десетте най-добри футболисти-мюсюлмани в света

Сред спортистите- футболисти със световна известност се наблюдава ръст на тези които изповядат Ислям. Не говорим за тези, които по рождение са мюсюлмани, а за тези световно известни футболни звезди, които са приели Исляма в зряла възраст, достигайки известни успехи в своята спортна кариера. «info-islam.ru» е публикувал листата на Топ-10 футболисти мюсюлмани. Техните имена говорят сами за себе си.

Билял (Никола) Анелка
Нападател в английския клуб «Челси». Никола Анелка е приел Исляма през 2004 година. Да направи тази стъпка са му помогнали оживените дискусии с другарчетата от детството за религията. Той е приел мюсюлманското име Абдул-Селям Билял Анелка.

Билял (Франк) Рибери
Френският футболист, играещ за мюнхенския «Бавария», Франк Рибери е приел исляма заедно със своята съпруга Вахиба. В едно от своите интервюта Рибери казал- «Аз се моля по пет пъти на ден и правя това, защото имам възможността да бъда свободен и след всяка молитва аз се чувствам духовно издигнат».
Като цел в борбата с алкохолната зависимост сред хората Рибери открил в своя роден град Булон сюр-Мер безалкохолен бар, където се предлагат само плодови сокове.

Хабиб (Коло) Туре
Главният централен защитник на «Арсенал» и един от най-добрите в английската Първа лига. Коло Туре е роден мюсюлманин роден в Кот-д,Ивуар. Туре нееднократно е заявявал за своето желание да бъде образец за подражание от младите английски мюсюлмани.

Омар (Фредерик) Кануте
Гражданин на Мали и Франция в момента е нападател на испанския футболен клуб «Севиля». Фредирик Кануте е приел Исляма преди 12 години на двадесет годишна възраст. Известна е историята с неговия отказ да носи фланелката на своя отбор «Севиля», на която е била изобразена реклама за хазартни игри.

Карим Бензема
Карим Бензема се е родил в покрайнините на Лион в религиозно мюсюлманско семейство. Неговите родители са емигранти във Франция от Алжир. Бензема играе като нападател в испанския «Реал» и националния на своята страна.

Самир Насри
Самир Насри – френски футболист от алжирски произход, полузащитник в «Манчестер Сити» и националния отбор на Франция. Той е станал най-добрия играч в шампионата на Франция за 2007, а в 2011 вече най- добър футболист за годината. В 2011 година е включен в състава на символичния сборен отбор от шампионата на Англия. Във Франция за него се говори, че е «новия Зидан».

Яя Туре
Яя Туре по-малкия брат на Коло Туре, играе в английския «Манчестер сити» и в нациналния сборен отбор на Кот-д,Ивуар. Яя е мюсюлманин по рождение.

Хатем Бен Арфа 
Хатем Бен Арфа – е френски футболист от туниски произход. Атакуващ полузащитник и нападател в английския клуб «Нюкясъл Юнайтед» и националния сборен отбор на Франция. Цялото му семейство изповяда Ислям.

Халед Булахруз
Халид Булахруз – холандски футболист от марокански произход. Играч е на германския «Щутгарт». Играе също и в националния сборен отбор на Холандия. Преди четвъртфиналния мач на Евро-2008 му е починала новородената дъщеря, но Халид е намерил в себе си сили да изиграе срещата.

Вассирики Абу Диаби
Вассирики абу Диаби е израснал във Франция. Играе в английския футболен клуб «Арсенал» и националния сборен отбор на страната.Той е един от най-добрите 

централни полузащитници в своя отбор. Абу Диаби също е мюсюлманин.


genmuftibg.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар