четвъртък, 17 май 2012 г.

Развалените домати


Учител обяснил игра на децата в класа - накарал всяко от тях на следващия ден да донесе чанта с домати - толкова домати, колкото човека мрази. На следващия ден децата донесли по една чантичка - кое с 3, кое с 5 домата. Учителят им казал, че трябва да носят тези домати в продължение на 1 седмица. 
Така след няколко дни обаче децата трудно се справяли с неприятната миризма на гнили домати, която се носела от всяка торбичка. Освен това на онези, с по 5 домата, им било тежичко да мъкнат чантата.
На края на седмицата учителят ги попитал как са се чувствали да носят със себе си тези чанти с гнили домати. Децата почнали да се оплакват от миризмата, от тежестта...да носят, където и да отидат тези тежки и вонящи домати.
Тогава учителят им обяснил смисъла на цялата игра.
- Точно по този начин, когато мразите някого, миризмата на омразата, ще замърсява вашето сърце, а вие ще я носите с вас, където и да отидете. Ако не изтърпявате вонята на гнилите домати само за 1 седмица -а как ще търпите вонята на омразата в сърцето за цял живот?

Поука: Изхвърлете омразата от сърцето си, да не носите този грях цял живот, да не ви тежи.
Опрощението ви освобождава и ви помага да живеете по-щастливо. Ако вие не прощавате, как ще искате прошка от Всемилостивия?



източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар