вторник, 16 април 2013 г.

Пазач в затвора в Гуантанамо, впечатлен от затворниците мюсюлмани, приема Исляма

Източници: CNN.com и Mediaite.com
Автор: Michael Allen
Преводач: Милена Борисова - Иршад
CNN съобщи за армейския специалист Terry Holdbrooks, пристигнал в затвора в залива Гуантанамо през 2003г като "гневен атеист", година по-късно е станал практикуващ Мюсюлманин (аудиото по-долу).
Затворническия пазач бил впечатлен как Мюсюлманите там "посрещали деня с усмивка" [0:18], въпреки че са пребивавали в затвора дори без присъда за неопределено време, предава Mediaite.com.
Очевидно Исляма е нещо повече от това, което ми беше казвано,” споделя Holdbrooks в аудиото на [1:57].
Holdbrooks започнал да разговаря всекидневно за Исляма със затворниците.
Holdbrooks казва, че неговите колеги войници не се впечатлявали, че той си говори със затворниците, защото били заети да пийват по време на четирите си почивни дни, пише CNN.com.
Един от задържаните му дава копие на Корана и това променя живота му
“Трябва да разберете, че ако станете Мюсюлманин, всички ще гледат по-различно на вас - колеги, семейство, държава...нали разбирате…страната ви ще гледа на вас по начин, който никак няма да е добър за вас. Най-вероятно ще затрудни много неща  за вас,” казва един от затворниците на Holdbrooks.
Holdbrooks настоява, че иска да стане Мюсюлманин и приема Исляма там, в затвора.
Holdbrooks твърди, че колегите му войници нямалит нищо против, но началниците му предполагали, че той продава военната си униформа за оранжевия затворнически костюм, който носят в Гуантанамо.
Holdbrooks напуска армията през 2005. Затворникът, който убеждава Нoldbrooks, е освободен през 2007 без да е имал обвинение или да е съден.

Няма коментари:

Публикуване на коментар