понеделник, 2 май 2011 г.

Встъпване в Ислям

In the name of ALLAH, the Most Compassionate, the Most Merciful.
В името на Аллах, Всемилостивия Милосърдния
Добре дошли в Исляма - религията на мира и истината!



May the Peace be upon You, and Allah's Mercy and Blessings.

Мира да бъде над вас, милост и благослов от Аллах



Встъпването в Исляма се декларира и засвидетелства:



There is no God except Allah; Muhammad is Messenger of Allah.



La ilaha il-Allah, Muhammad-ur-Rasulullah 

Българския превод на арабската фраза, е:


Няма друг бог освен Аллах;

Мухаммад е пратеник на Аллах.

Изричането на тази фраза с разбирането на нейния смисъл, е единственото, което се изисква за встъпване в Исляма. Изразът е познат като "шахада", изразява простичкo убеждение, но съдържа много дълбок смисъл и вяра, носи хората от тъмнината в светлината. Чрез изричане на тази декларация и приемане на изискванията на Ислямския Закон, всеки може да расте в религията. Всеки човек, който има искрена вяра, че има Един Истински Бог, който заслужава поклонение - Аллах - Творецът, Господът на Световете, Господаря на Земята и Небесата; приема, че Мухаммад, мир нему, е последния Пратеник на Аллах, е мюсюлманин.

Аллах е име на Богът. Исляма е приемане заповедите и напътствието на Аллах. Подчинението пред Аллах носи спокойствие. Както думата Ислям означава мир, в действителност това е религията на всеки човек, който обича мира. Този, който приема заповедите и напътствието на Аллах, под Неговото управление, е мюсюлманин.

Мюсюлманите вярват във всички Пророци и Пратеници на Бог на Земята, включително Адам, Ной, Авраам, Исмаил, Исаак, Якуб, Мойсей, Давид, Исус, мир над всички тях, и в последния пратеник на Бог - Мухаммад, мир нему. Исляма се основава на вярата в оригиналните Божествени Писания, съдържащи напътствие от Бог към хората, от които Свещения Коран е последната и завършена Книга; на вяра в съществуването на Ангелите; вяра в Съдния ден и Деня на Въскресението; Живота след смърфтта; вяра в Ислямската доктрина, че всеки човек носи морална отговорност за дейстията си - добри или лоши. Нищо не може да се случи без волята и знанието на Аллах. Живота в този свят се е появил и ще свърши един ден, когато всичко наоколо ще загине. Тогава Аллах ще възкреси създанията отново и ще ги съди - с награда или наказание - според техните собствени дела, извършени през ограничения си земен живот. Тези вярвания представляват основа на религията Ислям.

В по-широк смисъл, Исляма е единствената религия, изповядвана от всички пророци и пратеници: служба на Аллах Единсвения и принадлежност само на Него. Това е религия, която е пълноценен начин на живот, която изисква приемане на волята на Аллах и подчинение на законите на Аллах Единвения така, както са низпослание в Книгата на Аллах - Свещения Коран. 
В същност, Ислямът е директна връзка между човека и неговия Бог - Аллах.
с уважение от convertingtoislam.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар